widgets

stolo

Viata este scurta fiindca "Timpul" se scurge mult mai repede, decat il percepem noi!

luni, 28 decembrie 2009

Traditii si superstitii de Anul Nou


- Este bine ca Anul Nou sa ne prinda cu citiva banuti in buzunar, pentruu ca ei sa se inmulteasca de-a lungul anului care vine.

- Viscul a devenit deja un simbol al sarbatorilor de iarna. El este considerat un purtator de noroc si tocmai de aceea foarte multi isi petrec clipa dintre ani sarutindu-se sub visc. La fel, traditia cere ca masa imbelsugata sa fie decorata cu crengute de visc pentru a ramane prosperi si in noul an.

- O alta superstitie este aceea ca in ultima zi din an si in prima zi din noul an nu este bine sa faci cheltuieli sau sa arunci ceva din casa (nici macar gunoiul), pentru ca, o data cu el, dai afara din casa si norocul.

- Tot legat de bani, potrivit unei alte superstitii nu trebuie sa ai nici un fel de datorie cind incepe noul an, pentru ca altfel nu vei reusi sa faci fata cheltuielilor.

- Obiceiul de a petrece zgomotos de Anul Nou, de a ride, de a cinta si dansa, de a arunca artificii si petarde este unul foarte vechi: traditia spune ca in noaptea dintre ani trebuie sa facem cit mai mult zgomot pentru a alunga spiritele rele. Unii merg mai departe si tin in buzunar o capatina de usturoi, pentru ca spiritele rele sa-i ocoleasca.

- Aduce ghinion daca agatati calendarul inainte ca noul an sa inceapa.

- Primul om care va trece pragul casei tale in prima zi din noul an va va influenta tot anul. Se spune ca persoanele blonde sau roscate aduc ghinion, in timp ce persoanele brunete aduc noroc. La fel, daca aceasta prima persoana care intra in casa ta este barbat e cu noroc, iar daca e femeie, poarta ghinion.

- Dupa cum stim cu totii, inainte de sarbatorirea noului an, este bine sa facem in asa fel incit acesta sa nu ne prinda datori. In Ajunul Anului Nou, se mai spune ca nu trebuie sa maturati, pentru ca astfel veti alunga prosperitatea. Rufele insa nu trebuie lasate murdare, ele trebuie spalate pina la venirea noului an, pentru a va feri de saracie si de mizerie.

- In Ajun, fetele nemaritate trebuie sa puna intr-un vas cu apa un fir de busuioc, o ramura de mar si un ban, dimineata visindu-l pe cel cu care se vor casatori.

- La miezul noptii de Anul Nou trebuie sa deschideti usa, pentru ca anul vechi sa iasa, iar cel nou sa intre. De asemenea, un obicei pe care il practica indragostitii in aceste momente este sarutatul sub visc, pentru a fi insotiti de dragoste tot anul. Superstitiile se leaga si de pregatirea bucatelor, care nu trebuie gatite din carne de pasare, acestea scormonind si imprastiind pamintul, pentru ca astfel veti risipi norocul si bunastarea.

Lista superstitiilor ramine deschisa. Obiceiurile si superstitiile variaza de la zona la zona, unele au fost "modernizate", in timp ce altele au fost uitate sau ignorate de noile generatii. Oricum ar fi, cert este ca, in noaptea dintre ani, fiecare dintre noi ne punem o dorinta si intimpinam viitorul cu sperante mari.

Etichete: , , ,

www.infomg.ro - informaţii utile despre riscurile organismelor modificate genetic



InfOMG este o asociaţie neguvernamentală, înfiinţată în anul 2006 la Cluj-Napoca, ce are ca scop informarea publicului şi factorilor de decizie informaţii despre situaţia organismelor modificate genetic (OMG) din România. În acest scop, Centrul de Informare asupra Organismelor Modificate Genetic, a lansat un website care oferă informaţii centralizate la nivel naţional şi european. Noul website publică legislaţia din domeniu şi numeroase resurse documentare – rapoarte, studii ştiinţifice şi documente oficiale. Totodata, InfOMG invită vizitatorii să se implice în problema OMG, transmiţînd autorităţilor responsabile, sesizări sau cereri de acces la informaţii de interes public în domeniul organismelor modificate genetic. Rezultat al unor îndelungate cercetări şi analize, resursele infomg.ro se adresează atît vizitatorilor care doresc informaţii de bază despre OMG, cît şi celor interesaţi să-şi aprofundeze documentarea cu privire la riscurile OMG.

Etichete: , ,

Caracterul omului dupa locul ales in autobuz


"La Repubblica"

Spune-mi unde te asezi in autobuz si-ti voi spune cine esti. Eventual, chiar in alte locuri publice. Cel care alege locurile din fata este un optimist care priveste spre viitor. Cel care alege locurile din mijloc este un spirit independent si solitar, caruia ii place sa se ocupe numai de treburile proprii. Cel care se asaza, insa, in spate are un suflet rebel, gata sa conteste totul si pe toti. Aceasta este teza unei echipe de cercetatori britanici, care a "spionat" si analizat timp de luni de zile obiceiurile, comportamentele si reactiile compatriotilor lor in timp ce calatoreau in autobuz.

Psihologii de la Salford University au stabilit sapte grupuri distincte de pasageri, diferentiate pe baza locului ales. Trebuie precizat din start ca in autobuzele britanice alegerea este adesea mai larga decit in cele din alte tari, deoarece majoritatea au doua etaje, si acest lucru sporeste posibilitatile. Regulile de baza se pot aplica insa si autobuzelor cu un singur etaj.

Primul grup, al celor care stau in fata, la etajul superior, este cel al persoanelor care "privesc inainte", se gindesc la oportunitatile viitorului mai mult decit la dezamagirile trecutului si au curaj sa se arunce in noi aventuri sau initiative. Poate pentru ca, prin aceasta alegere, semnaleaza faptul ca nu sint deloc preocupate de eventualitatea ciocnirii cu un alt vehicul.

Cei care stau la mijloc, tot la etajul superior, sint catalogati drept un spirit liber, persoane care stiu sa se bucure de propria autonomie si eventual stiu sa aprecieze singuratatea, in plus se consacra citirii unui ziar, a unei carti sau ascultarii muzicii la iPod.

A treia categorie este reprezentata de cei care, la etajul superior, se duc sa se aseze pe locurile din spate, cu alte cuvinte tipul rebel, poate pentru ca de acolo, de unde este mai usor sa nu fii vazut, dar se pot vedea toti ceilalti pasageri, este mai usor sa evaluezi situatia, sa stabilesti daca momentul este propice pentru o revolta sau sa complotezi in umbra.

Trecind la etajul inferior, cei care stau in fata sint "animalele sociale" prin excelenta, dornici sa-si salute apropiatul, sa schimbe doua vorbe cu un necunoscut, sa se intilneasca cu un prieten, sau prietena. Sint primii care vad cine se urca in autobuz. Cei mai vorbareti sint insa cei care, tot la etajul inferior, se plaseaza in centrul autobuzului: o rascruce de unde se controleaza practic orice miscare, cine urca, cine coboara, cine este, cine nu este. Cei care stau in spate iubesc riscul, poate pentru ca este locul de unde se vede mai putin bine incotro se indreapta mijlocul public si prin urmare este mai usor sa pierzi echilibrul.

Exista, in sfirsit si o ultima categorie, a saptea, botezata "cameleonii", pasagerii care stau o data aici, alta data acolo si care se simt intotdeauna bine cu oricine, in orice imprejurare.

Etichete: , ,

CDBurner XP Pro


Este un program gratuit pentru inscriptionarea CD-urilor / DVD-urilor, inclusiv de tipul Blu-Ray si HD-DVD. Programul include de asemenea facilitatea de a inscriptiona si crea fisiere imagine ISO si poseda o interfata in mai multe limbi.



Descarca de aici.


Etichete: , ,

Scribus


Scribus este un program de tehnoredactare-DTP gratuit, ce concureaza cu succes alaturi de alternativele profesioniste Pagemaker, InDesign si QuarkXPress. A fost lansat in iunie 2003, primele variante rulind doar pe platformele Linux si Unix. Ulterior Scribus s-a dezvoltat si pentru Mac OS X, Microsoft Windows, iar din 2007, softul este compatibil cu platforma Mac OS X/2.
Programul se poate folosi atit pentru documente mai simple: invitatii, pliante, felicitari, carti de vizita, fluturasi, cit si pentru ziare, brosuri sau afise mici.
Poate importa documente din Open Office, RTF, Microsoft Word, HTML (cu anumite limite) si PDF, acestea din urma fiind importate doar sub forma de imagine.

Descarca de aici!

Etichete: , ,

marți, 22 decembrie 2009

Moi Mentor


Daca e sa deschid subiectul, am sa ii dau definitia etimologica a cuvantului: "Mentor": este un substantiv masculin, ( lb. lat., ger., fr.) si inseamna: calauza, conducator spiritual, preceptor, educator, povatuitor, indrumator spiritual experimentat; dar mai are si un alt sens acest substantiv si anume acel de: "altoi dintr-o planta batrana grefat pe o planta tanara pentru a-i transmite acesteia insusirile sale". Ma gandesc , asa in modul meu ca toate sinonile date mai sus, isi au originea din cea de a 2-a definitie, doar ca s-au inlocuit substantivele: planta - om.
Cu siguranta, fiecare ins are cate un mentor, un model in viata, etc. Eu sunt un caz fericit fiindca mentorul meu imi este un bun tovaras, un prieten de nadejde, ceea ce ma face ca sa fiu invidiat.
Cu toate ca am ajuns sa avem uneori pareri contrare, in foarte multe subiecte pe care le aboeda la "un pahar de vorba" , in gene fiind vorba de un pahar de vodca ( si filozofia isi are izorul ei, glumeam evident).
In aceasta postare doresc sa ii multumesc mentorului meu pentru ca m-a ajutat sa imi dezvolt cultura spirituala ( intelectul) dar si modul de a privi anumite "lucruri" pe tot parcursul anilor, in care am avut multe de invatat de la "dansul", si cu ocazia aceasta mai pot sune: Multumesc! celor a peste 100 de vizitatori unici care mi-au accesat blogul, din care majoritatea imi urmaresc frecvent postarile, Va multumesc din nou! Si tin sa ii multumesc si prietenului meu ( mentorului) Iulian cu aceasta ocazie; urandui multa sanatate, fericire, atat lui cat si componentei cuibului sau: Puiul & purcelushul cel energic.


Click aici (e LOL)

Etichete: ,

Cum se calculeaza viteza la Internet?


Viteza de Dowload si Upload (descaracare si incarcare)?

Exista doua componente care determina viteza ta de Internet si acestea sunt viteza de download si viteza de upload. Ambele viteze sunt masurate in kilobiti pe secunda, dar viteza de download este cea mai importanta dat fiind faptul ca este cea mai folosita de un utilizator al Internetului.

Metoda veche de a testa viteza la Internet

Metoda mai veche de a testa viteza la Internet consta in transferarea unui fisier si inregistrarea timpului de transfer, care arata viteza la Internet. Exista, totusi, metode mai noi de a testa viteza la Internet, care sunt de o acuritate mai mare si care nu consuma foarte mult timp.

Cum maresc viteza la Internet?

Mai nou testul de viteza la Internet se face printr-un serviciu online. Ce face acest serviciu? Acest serviciu transmite un pachet de date catre computerul personal, care la randul sau il trimite inapoi. Prin aceasta metoda se stabileste viteza voastra la internet. De ce trebuie sa va stiti viteza la internet? Odata ce cunoasteti ce viteza aveti la net puteti incepe sa luati masuri pentru a mari viteza la Internet. Dupa ce luati aceste masuri puteti sa va retestati viteza la Internet pentru a observa daca au avut ceva efecte respectivele masuri.

Test viteza Internet – site-uri recomandate
Pe Internet exista o multime de site-uri care iti ofera posibilitatea de a-ti testa viteza la Internet, dar nu toate iti arata adevarata viteza de conectare la internet. Am testat mai multe dintre aceste site-uri si ne-am oprit asupra a doua dintre ele.

Cel mai bun site pentru a face un test de viteza la Internet este Speedtest.net, am hotarat acest lucru datorita faptului ca verifica pe baza IP-ului tara de provienienta si mai ales orasul si iti permite sa testezi viteza la unul dintre cele mai apropiate servere, astfel oferid o precizie foarte buna in calcularea vitezei la Internet.

Al doilea site pe care l-am ales este din Romania, VitezaMea.ro, unul dintre cele mai bune site-uri din Romania pe care poti sa iti testezi viteza la Internet.

Etichete: , ,

marți, 1 decembrie 2009

Întreținerea periodică a PC-ului


Cred că puțini dintre voi sunt conștienți de faptul că perifericele calculatorului sunt un habitat perfect pentru dezvoltarea microbilor, și că în timp aceste periferice pot ajunge mai „murdare” decât toaleta. O atenție și mai sporită este necesară în cazul în care sunt mai multe persoane care folosesc aceeași tastatură.
Întreținere periodică

Mouse-ul și tastatura pot fi curățate săptămânal cu alcool medicinal (spirt) sau alt dezinfectant, cred că și apa cu săpun e în regulă, atenție totuși deoarece unele periferice sunt acoperite cu un strat de „vopsea” sensibilă la alcool și alte substanțe. Curățarea mouse-ului și tastaturii nu durează mai mult de cinci minute și vă poate scuti de multe necazuri. Andrei a discutat pe larg despre curățarea tastaturii și curățarea mouse-ului.

Mousepad-ul. Indicat ar fi să aveți două mousepad-uri (preferabil albe), pe care să le folosiți prin rotație, și pe care să le spălați periodic (1-3 săpt). Mousepad-urile din „plastic” au un avantaj față de cele din pânză, fiind mai ușor de spălat.

Butoanele altor periferice (monitor, boxe, unitatea centrală, telecomenzi, ups, router) se pot curăța și ele similar mouse-ului sau tastaturii.

Monitorul se poate curăța săptămânal cu un șervețel umezit cu apă (ATENȚIE NU șervețele umede cumpărate) sau cu „ustensile dedicate” din comerț. În cazul monitorului nu doar microbii sunt problema ci și calitatea imaginii care are de suferit din cazua prafului depus. Acordați o atenție deosebită LCD-urilor deoarece sunt mai sensibile; este indicat să citiți recomandările producătorilor în privința substanțelor cu care se pot curăța monitoarele.

Cablurile „atrag” și ele praful de aceea este recomandat să le curățați fie o dată cu perifericele în cauză fie cu ocazia curățării carcasei. Se pot șterge ușor cu vată și cu spirt.

Ustensile

Soluție de curățat, alcool, apă cu săpun/detergent;
Aspirator;
Pensulă;
Bețișoare vătuite, vată, șervețele.
Sfaturi pentru curățare

Calculatorul se oprește (pentru curățarea perifericelor) sau se deconectează de la rețea (pentru curățarea unității centrale);
Ințâi se curăță praful apoi se dezinfectează cu soluția de curățat (doar în cazul perifericelor);
„Deprăfuirea” unității centrale se face pe balcon, sau afară;
Evită să inhalezi vaporii substanțelor folosite la curățare sau praful rezultat;
Pensula se folosește în paralel cu aspiratorul, pentru absorbția prafului rezultat.
Câteva sfaturi de conduită

Stabilește ca împreună cu cei care folosești același calculator să vă spălați pe mâini înainte de a „trece la treabă” și hotărâți intervalele de curățare a echipamentelor.
Evită scărpinatul la ochi, scobitul în nas sau urechi, fără degete în gură sau alte „obiceiuri” prin care să introduci microbi în organism.
Consumă alimente în alt loc decât pe masa sau în preajma pc-ului.
Află cât mai multe detalii despre cum îți poți proteja sănătatea și spunele și celor din jurul tău.
Folosește-ți cu cap calculatorul!

Etichete: , ,

Paragon drive backup express un program pentru siguranta datelor gratuit si foarte usor de folosit


Am placerea sa va prezint in acest tutorial video o solutie extrem de simpla de backup, este vorba de Drive Backup Express 9.0 de la Paragon care este gratuit si extrem de simplu de folosit.
Simplu nu inseamna prost, aici simplitatea inseamna eficienta si economie, avem doar 8 butoane care contin strictul necesar pentru un program de backup.
Siguranta datelor este din ce in ce mai importanta, toata lumea isi tine datele pe computer si o eroare software sau hardware ne poate face sa pierdem date importante intr-o secunda, poate pina acum ati ezitat sa folositi solutii de backup din cauza pretului, avem in acest tutorial o solutie gratuita si totodata eficienta.
Putem face backup la intreg hard disk -ul, la partitii si la master boot record , backup-ul la sistemul de operare o sa fie cel mai popular insa eu va sfatuiesc sa faceti backup si la datele personale (poze, filmulete cu familia, documente importante) .
Paragon Drive Backup ne ajuta sa facem rapid aceste copii de siguranta ale partitiilor, deasemenea putem crea un mediu bootabil cu care sa intram din bios in caz ca sistemul de operare nu mai vrea sa porneasca, mediul bootabil poate fi un CD/DVD sau chiar un stick usb.
In clipa in care windows-ul nu mai vrea sa porneasca punti la treaba mediul bootabil si restaurati sistemul foarte simplu, introduceti CD/DVD-ul sau stickul usb si setati din bios se se booteze de pe device-ul bootabil, o sa aveti doua comenzi principale: Backup si Restore si bineinteles comenzile de oprire sau restartare a computerului .
Videotutorial.ro va recomanda sa faceti backup pentru sistemul de operare, documentele importante si sa le depozitati pe un hard disk extern sau pe alta partitie, ideal este hard extern sau alt hard disk, datele foarte importante este bine sa le pastram pe doua hard disk-uri pentru o siguranta sporita.
Acest tutorial despre Paragon Drive Backup Express 9.0 deschide seria de tutoriale despre softurile gratuite produse de compania paragon, aceste programe vor fi prezentate in citeva tutoriale video in urmatoarea perioada.

Etichete: , , , ,

Cum se cripteaza o partitie sau un stick usb cu BitLocker


Salut, in acest tutorial video veti vedea cum se foloseste optiunea BitLocker din windows 7 sau windows vista pentru a cripta partitiile, mai pe Romaneste cum putem parola o partitie sau cum se pune parola pe o partitie ca sa nu mai poata curiosii sa-si bage nasul.
In urma cu citva ani, cativa oficiali din marea britanie si-au pierdut notebook-urile, acestia aveau pe hard disk -urile acestora date importante si chiar secrete de stat, se pare ca acele notebook-uri au fost recuperate pina la urma, in urma acestui eveniment industria IT a inceput sa acorde o mai mare atentie securizarii datelor, aceasta preocupare a industriei IT a survenit in urma unor cereri pe care unele institutii le-au adresat producatorilor de solutii pentru securitate IT dar in special companiei Microsoft. Fara nici o legatura, sau poate ca exista o legatura cei de la Microsoft au decis sa introduca in sistemul de operare windows vista o optiune de criptare a partitiilor numita BitLocker, in prima faza BitLocker a fost conceput pentru varianta windows vista enterprise, insa dupa aceea a fost introdusa si pe ultimate, in windows 7 tot pe versiunile enterprise si ultimate este disponibil BitLocker.
BitLocker cripteaza o partitie, dupa criptare acea partitie poate fi citita sau se pot efectua modificari doar daca detineti cheia, aceasta cheie poate fi de mai multe feluri, cea mai des intilnita cheie este parola, cheia mai poate fi si un fisier special generat in momentul criptarii sau dupa aceea (daca avem parola).
De ce este bun BitLocker?
Partitiile criptate nu pot fi citite in lipsa unei chei (parola, fisier key, tpm), astfel securitatea este maxima.
In absenta unui key pentru decriptare datele de pe hard disk sint total nefolositoare.
Daca pierdem notebookul datele de pe acesta nu pot fi citite, in concluzie pierderea este minima (doar notebookul).
BitLocker ofera inca o treapta de siguranta care pina acum nu exista aproape deloc.
Datele inseamna bani pentru o companie, nu ar fi bine ca acele date sa ajunga in mina cui nu trebuie.
BitLocker ofera o securitate hardware, securitatea hardware este greu de pacalit insa nimic nu este imposibil.
Pentru cine este bun BitLocker?
Pentru firme care lucreaza cu date confidentiale.
Pentru cei care lucreaza in finante banci.
Pentru cei care folosesc in scop business un laptop si stocheaza pe el date confidentiale.
Pentru administratori de companii.
Pentru firme de avocatura sau contabilitate.
Pentru toti cei care administreaza continut digital sensibil, confidential, secret.
Pentru persoane publice care nu doresc sa-si vada pozele sau filmele personale in mina altor persoane.
Pentru cei care stiu ca pot fi santajati , daca documentele personale ajung in mina cuiva rau intentionat
Pentru cine nu este bun BitLocker?
Pentru utilizatorul normal.
Pentru cei care nu au nevoie de securitate foarte robusta.
Pentru utilizatorii casnici care nu sint amenintati de spionajul comercial.
Pentru cei care sint grabiti.
Pentru cei care nu au date importante de securizat.
Hai sa nu mai pierdem vremea, sa trecem direct la vizionarea acestui tutorial video despre tehnologia de criptare BitLocker.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii.

Etichete: , ,

SiSoftware Sandra Lite 2010.1.16.8


SiSoftware Sandra (System ANalyser, Diagnostic and Reporting Assistant) este un utilitar de diagnosticare şi informare despre sistem. Cu ajutorul lui se pot afla toate informaţiile despre componentele hardware şi software dintr-un sistem .
Se pot obţine informaţii despre procesor, chipset, adaptor video, porturi, printere, placă de sunet, memorie, reţea, Windows, AGP, PCI, PCI-X, PCIe, baze de date, USB, USB2, 1394/Firewire, etc.

SiSoftware Sandra is a 32- and 64-bit Windows system analyser that includes benchmarking, testing, and listing modules. It tries to go beyond other utilities to show you more of what is really going on under the hood, so you draw comparisons at both a high- and low-level in a single product.
You can get information about the CPU, chipset, video adapter, ports, printers, sound card, memory, network, Windows internals, AGP, ODBC Connections, USB2, and FireWire. You can save, print, fax, e-mail, post, upload, or insert into ADO/ODBC databases reports in text, HTML, XML, SMS/DMI, or RPT format. This version supports multiple sources of information gathering including: remote computers, PDAs, smart phones, ADO/ODBC databases, or saved system reports. All benchmarks are optimized for both SMP and SMT (Hyper-Threading), up to 32/64 CPUs depending on the platform.

homepage
download

Etichete: , , ,

ZipGenius 6.2.0.2008


ZipGenius este un puternic instrument zip care oferă suport pentru mai mult de 20 de formate de compresie diferite, inclusiv 7zip, ZIP64, UPX şi multe altele. Se acceptă să glisaţi şi să fixaţi, 5 nivele de compresie, complet personalizabil şi cu integrare în Windows Explorer. Programul de asemenea vine cu un client de FTP inclus, care permite să descărcaţi şi să încărcați fişiere direct din cadrul software-ului. Semnătura caracteristică vă permite să vă adăugaţi semnătura şi informaţii de contact pentru orice fişier zip pe care îl creaţi. ZipGenius suportă, de asemenea, crearea de auto-extragere exe, complet personalizat cu lansarea de configurare şi pictograma. ZipGenius de asemenea, vine cu caracteristici suplimentare, cum ar fi encriptare, suport pentru scanner (achiziţionare de imagini şi zip în imagini), copie de rezervă, statistici, export de fişiere, sprijin pentru OpenOffice şi altele. De asemenea, poate interacţiona cu aparate Pocket PC .

ZipGenius is a powerful zip tool that offers support for more than 20 different compression formats, including 7zip, ZIP64, UPX and many others. It supports drag and drop, 5 compression levels, full customization and integration in Windows Explorer.

Download

Etichete: , , ,

Online Armor Free 4.0.0.14


Online Armor Free este un puternic firewall personal, cu o serie de alte caracteristici de securitate, pentru a vă menţine PC-ul ferit de infecţii şi cu rulare fără probleme. Online Armor este proiectat pentru a fi usor de folosit pentru începători şi oferă performanţă puternică.

Online Armor Free is a powerful personal firewall, with HIPS and a host of other security features to keep your PC clear of infections and running smoothly. Online Armor is designed to be easy to use for beginners and offers powerful performance.
Key Benefits:
* Stops Hackers
* Stops Malicious Programs
* Protect you when Banking and Transacting Online
* Protects your Identity

Homepage

Etichete: , , ,

Notepad++ 5.6


Notepad + + este un editor de coduri sursa ce suportă mai multe limbaje de programare. Poate fi utilizat ca şi înlocuitor pentru Notepadul inclus în Windows. Notepad + + suportă următoarele limbaje: c/c++/Java/html/xml/php/asp/vb/vbs/SQL/Objective-C/javascript/ini/makefile/MSDos Display.
O descriere a utilizării acestui program o găsiţi aici(notepad++:configurări utile).

Notepad++ is a free source editor and Notepad replacement with the syntax highlighting.
Notepad++ supports drag and drop: not only you can drop the file from explorer to open it, but also you can drag and drop a document from a view to another. With all the functionalities, Notepad++ runs as fast as Notepad provided by MS Windows
Supported languages for the moment: (c/c++/Java/html/xml/php/asp/vb/vbs/SQL/Objective-C/javascript/ini/makefile/MSDos Display)
Included plugins:
-TexFX v0.24a
-NppExec v0.2 RC3.2
-Spell Checker v1.3.1
-MIME Tools v1.4
-FTP_synchronize v0.9.6
-NppExport v0.2.7.3
-Compare plugin v1.5.1
-Light Explorer v1.5
-Doc Monitor v2.1


download

Etichete: , ,


widgets